ÖCAL Hukuk ve Arabuluculuk Bürosu | Av. Arb. Sebahattin ÖCAL olarak müvekkillerimizin, dosya taraflarının ve çalışanlarımızın kişisel verilerini 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun bir biçimde toplamak, işlemek ve saklamak; herhangi bir hak ihlaline uğramamaları için gerekli tüm önlemleri almak temel prensiplerimizdendir.

Rıza Alınmasına Gerek Duyulmayan Haller

  1. Kanunlarda açıkça öngörülmesi.
  2. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  3. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
  4. Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.
  5. İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
  6. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
  7. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Kişisel verileriniz, büromuz tarafından akdedilen çeşitli sözleşmeler, takip edilen dava, iş ve takipler ve websitemiz yoluyla toplanırlar. Toplanan kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5 ve 6. maddelerinde belirtilen amaçlara uygun olarak toplanır; veri sorumlusu olarak yükümlülüğümüzü yerine getirebilmemiz, hukuki faaliyetlerimizi yürütmemiz ve geliştirebilmemiz ve sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz, insan kaynakları faaliyetlerimizi sağlıklı bir biçimde yerine getirebilmemiz için işlenirler.

Bu amaçlarla edindiğimiz kişisel verilerinizi, iş ortaklarımızla, tevkil yoluyla yapılan yetkilendirmelerde, ilgili departmanlarımızla, gerekli hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili kanunun 8 ve 9. maddeleri ve Avukatlık Kanunu çerçevesinde paylaşırız. İhtiyari ya da zorunlu arabuluculuk dosyaları kapsamında edinilen bilgileriniz, arabuluculuk hizmetinin ifası maksadıyla ve kanunun izin verdiği asgari sınırı geçmemek üzere Adalet Bakanlığı ve yetkili resmi kuruluşlarla gizlilik sınırları içerisinde paylaşılmaktadır.

6698 Sayılı Kanun kapsamına giren verilerle ve durumlarla sınırlı olarak sizler, ilgili kişi sıfatıyla,

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanunda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, Verilerinizin düzeltilmesi, yok edilmesi, silinmesi işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Web sitesi yoluyla edinilen bilgilerle ilgili Gizlilik Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tüm bu sayılanlar ilgili kanunun 11. maddesi gereğince yasal haklarınız olup, bu konuya ilişkin tüm talep ve sorularınız için bizimle İLETİŞİM FORMU ile iletişime geçebilirsiniz.